
Že nekaj časa sem želela ustvariti svoj kotiček v hribih, nekje, kjer se ljudje ustavijo, zadihajo in skupaj preživijo lep del dneva. Zdaj se ta zgodba zares začenja – in lepo je, da se dogaja prav tukaj, blizu doma.
V Mihelčičevem domu skupaj ustvarjamo prostor, kamor bo prijetno priti – zaradi ponudbe hrane, razgleda, in seveda, zaradi štrukljev.
Mihelčičev dom na Govejku je odprt od petka do nedelje, od 8.30 do 16.00. V poletnem času od 8.00 do 20.00.
KAJ DOBREGA POJESTI PO POHODU DO MIHELČIČEVEGA DOMA NA GOVEJKU?
Ponudba hrane je vsak teden objavljena na Facebook strani Mihelčičev dom na Govejku.
V ponudbi so Anjine slastne dobrote: višnjev in borovničev štrudelj, domači štruklji različnih okusov (borovničevi, čoko malina, ajdovi s skuto in orehi, mango, klasični sladki, pehtranovi), torte Marlenke.
Poleg teh okusnih poslastic je v ponudbo vedno svež domači kruh in tople jedi na žlico, kot je ričet s klobaso ali brez in piščančja obara.
KAKO DO NAS?
Dom na Govejku se nahaja na 734 m nadmorske višine Gontarske planine. Do nas lahko pridete na dva načina, obe štartni točki sta iz vasi Sora pri Medvodah.
Do nas vas čaka približno 50-minutni pohod. Na terasi doma pa se odpre čudovit razgled, kot nagrada za uspešen prihod na cilj.
Podrobnejši opis poti je na voljo tukaj HRIBI.NET.
FOTO UTRINKI
MEDIJI O NAS
ODDAJA "Novice med vodami"
Ekipa oddaje Novice med vodami je ob otvoritvi Mihelčičevega doma na Govejku pripravila prispevek o novi sezoni, ljudeh, ki stojijo za domom, in o tistem občutku, ko se vse poklopi – dobra družba, domača hrana in razgled, ki ga ne pozabiš
DNEVNIK.SI
Na otvoritvi Mihelčičev dom na Govejku nas je obiskala novinarka Tina Jereb iz ekipe Dnevnika.
V članku je izpostavila Anjino zgodbo. Od njenih začetkov v Zgornjih Pirničah, ljubezni do domače kuhinje in peke, pa vse do tega, kako je prav na Govejku našla prostor, kjer lahko svoje znanje in energijo deli z obiskovalci.













