top of page

O meni

Obožujem dobro domačo hrano, okoli sebe imam rada site in zadovoljne ljudi, sem zelo gostoljubna, imam dober okus in ne bojim se dela. Vse to me je pripeljalo k gostinjstvu. Delala sem v različnih domačih gostilnah, kjer sem se veliko naučila o tradiconalni slovenski kuhinji in jo tudi vzljubila.

IMG_7074-Edit.jpg

predstavitveni video

POGLEJ INTERVJU

pristnost, domačnost in popolna kvaliteta.

20250820_122759
20250820_104904
IMG_1266
IMG_1295

O štrukljih

 Štruklji, ki jih uvrščamo med slovenske narodne jedi in so slovenski simbol. Te pa bi si lahko zaslužili več pozornosti.

Gre za tradicionalno jed, ki se je iz roda v rod prenašala od 16. stoletja, je zelo razširjena zaradi svoje preprostosti in pa izjemne vsestranskosti. Najbolj podobna ukrajinska jed slovenskim štrukljem so wareniki. Vsebujejo podobne sestavine, po obliki pa so bolj podobni kakšnim polnjenim žepkom.

Štruklji, ki veljajo za eno najbolj slovenskih jedi, pa so pravzaprav precej nedostopni. Najdeš jih v kakšni tradicionalni slovenski gostilni, ali pa moraš za njih splezati na kakšen hrib, ne moreš pa jih recimo kupiti v trgovini. In čeprav gre za precej preprosto jed, se jo doma redko spravimo pripravljati.

 

Moji štruklji se od tradicionalnih slovenskih razlikujejo po tem, da vsebujejo manj moke, a več skute. Uporabljam tudi manj sladkorja, vse pa je narejeno ročno. Testo zamesim z rokami in tudi razvaljam ga ročno. Edina naprava, ki jo imam, je mešalnik za maso za nadev, vse ostalo naredim “peš”.

Štruklje pripravim do te mere, da jih kupec samo še pogreje. To pomeni, da jih skuham, narežem, spakiram in zamrznem tako, da so med seboj ločeni in jih lahko pripravite le toliko, kot želite.

Poleg bolj eksotičnih, kot so recimo pomarančni, ter sezonskih, drobnjakovih in čebulno-prosenih, izdelujem tudi pehtranove, ajdove z orehi, veganske in z lešniki, mandlji in limonino lupinico. Najbolj vsestranski pa so seveda slani in sladki klasični štruklji, ki jih izdelujem tudi s pirino moko.

Zame so štruklji odlična priloga, z nekaj domišljije lahko postanejo fantastična glavna jed, sama pa se z največjim užitkom z njimi tudi posladkam.

IMG_7052.jpg
bottom of page