
V vsaki družini obstaja sladica, ki spominja na praznike. Pri Anjini družini je to bila klasična torta Marlenka, ki jo je pekla njena mama. Je sladka, močnega medenega okusa z dodano sladkano smetano, ki ji je primešan grški oreh. Prav ta sestavina je kriva za čarobnost te sladice, ki kar diši po praznikih.
Medovik, kot Marlenki rečejo pri Anjinih, se kar nekaj časa ni znašel na njihovi domači mizi, zato se je Anja odločila, da bo z Marlenko obudila staro družinsko tradicijo in s tem receptom še enkrat potrdila svoj moto "Najboljše stvari so najbolj preproste”. Torta je izdelana ročno in iz kvalitetnih domačih sestavin in brez konzervansov.
Cela torta vsebuje 8 kosov. Možen je tudi nakup paketa 2 kosa enega okusa ali mešanih okusov.
MARLENKA KLASIK
Torta, ki je krasila Anjino otroštvo in jo Anja z veseljem deli z vami. Gre za klasično različico torte Marlenka, pri kateri je izrazito bogata sestava z orehi, nesegretim medom in vanilinim sladkorjem.
*Slika je simbolična.
SESTAVINE: kisla smetana, sladkor, orehi, vanilin sladkor, pšenična moka, slovenski nesegret med, jajca, soda bikarbona, alkoholni kis.
MOŽNOSTI NAKUPA: cela torta 8 kos, v pakiranju 2 kos samo klasik ali z drugo torto
MARLENKA JAGODA
Jagodna Marlenka je izjemno okusna in rahlo romantična različica klasične torte Marlenka, ki združuje edinstveno kombinacijo okusov. Jagode jo obogatijo z barvo in svežino ter naredijo res nekaj posebnega! Gre za nadgrajeno verzijo slovanske sladice, znane tudi pod imenom medovik ali medovnik.
SESTAVINE: Kisla smetana, sadna baza jagoda 11 % (sestavine: saharoza, voda, jagodni pire iz koncentrata 13,9 %, živila, ki dajejo barvo: rastlinski koncentrat (korenček), stabilizator: pektin, naravna aroma), sladkor, orehi, vanilin sladkor, pšenična moka TIP 500, slovenski med, jajca, soda bikarbona, alkoholni kis. V izdelku so lahko prisotni trdi delci orehove lupine.
MOŽNOSTI NAKUPA: cela torta 8 kos, v pakiranju 2 kos samo jagoda ali z drugo torto
MARLENKA ZIMSKA PRAVLJICA
Pravljica za tiste, ki obožujejo bogate okuse čokolade in cimeta ter teksturo torte marlenke. Čokoholiki, ali boste jedli z žlico ali vilico? Popolna sladica za vsa praznovanja in posebne priložnosti.
SESTAVINE: kisla smetana, sladkor, orehi, vanilin sladkor, pšenična moka TIP 500, slovenski med, jajca, kakav, cimet, ingver, limonina lupinica, soda bikarbona, alkoholni kis. V izdelku so lahko prisotni trdi delci orehove lupine.
MOŽNOSTI NAKUPA: cela torta 8 kos, v pakiranju 2 kos samo klasik ali z drugo torto