
Dobrodošli v deželi Anjinih domačih štrukljev.
"Moji štruklji se od tradicionalnih slovenskih razlikujejo po tem, da vsebujejo manj moke, a več skute. Uporabljam tudi manj sladkorja, vse pa je narejeno ročno.
Testo zamesim z rokami in tudi razvaljam ga ročno. Edina naprava, ki jo imam, je mešalnik za maso za nadev, vse ostalo naredim “peš”.
Vaša Anja Vrhjak
KAKO PRIPRAVITI ANJINE DOMAČE ŠTRUKLJE?
ANJINI DOMAČI ŠTRUKLJI - SLADKI MIKS
Paket mešanih sladkih Anjinih domačih štrukljev vsebuje 1-2 kosa vsakega okusa iz ponudbe sladkih štrukljev:
-
skutni sladki
-
pirini sladki
-
ajdovi z orehi
-
čoko jagoda
-
čoko malina
-
borovnica
-
pomaranča
-
mango
-
mandlji in lešniki
Štruklji so pripravljeni ročno iz slovenskih domačih sestavin in so sveže zamrznjeni. Po odtajanju jih hranite v hladilniku do 7 dni pri 8°C. Odtajanih štrukljev ne zamrzujte ponovno! Paket vsebuje 800 g štrukljev, oziroma 16-18 kosov, ki so med seboj ločeni in jih lahko pripravite posamezno.
Lahko vsebujejo oreške, sojo, sezamova semena in gorčico. V izdelku so lahko prisotni trdi delci orehove lupine.
*Slika je simbolična.
NAČIN PRIPRAVE Štruklji so že kuhani, potrebno jih je samo pogreti. To lahko storite: - v mikrovalovni pečici (2-4 minute) - na vodni pari (10-15 minut) - v pečici (na 150°C 10-15 minut) - v ponvici (3-5 minut). ANJIN NASVET: "Pri pogrevanju štruklje vedno pokrijte, da se ne izsušijo."
SESTAVINE: Skuta 40%m.m. 40%, pšenična bela moka tip 500, jajca, voda, sladkor, kisla smetana, vanilijev sladkor, sončnično olje, nejod.sol, manj masten kakao, pirina polnozrnata moka, ajdova moka, borovničeva baza (saharoza, borovnice 35 %, voda, stabilizatorja (koruzni škrob, pektin) aroma, sredstvo za uravnavanje kislosti (citronska kislina), barvilo (antocianin)), malinina baza (sestavine: saharoza, voda, malinin pire iz koncentrata 13,9%, živila, ki dajejo barvo: rastlinski koncentrat (korenček), stabilizator: pektin, naravna aroma), jagodna baza (sestavine: saharoza, voda, jagodni pire iz koncentrata 13,9%, živila, ki dajejo barvo: rastlinski koncentrat (korenček), stabilizator: pektin, naravna aroma), baza mango (mangov pire iz koncentrata 50%, saharoza 39%, stabilizator (voskasti koruzni škrob), koncentrat korenčkovega soka, sredstvo za uravnavanje kislosti (koncentrat limoninega soka) naravne arome), orehi, gozdne borovnice, mandlji, lešniki, pehtran, sveža pomarančna lupinica, čokolada v prahu, pšenični zdrob, limonina lupinica, cimet. Lahko vsebujejo oreške, sojo, sezamova semena in gorčico. V izdelku so lahko prisotni trdi delci orehove lupine.
POVPREČNA HRANILNA VREDNOST (800 g): Energijska vrednost: 1768 kcal Maščobe: 62,6 g Od tega nasičene maščobe: 27,6 g Ogljikovi hidrati: 198,2 g Od tega sladkorji: 66 g Beljakovine: 88 g Sol: 1,8 g
POVPREČNA HRANILNA VREDNOST (100 g): Energijska vrednost: 221 kcal Maščobe: 7,8 g Od tega nasičene maščobe: 3,5 g Ogljikovi hidrati: 24,8 g Od tega sladkorji: 8,3 g Beljakovine: 11 g Sol: 0,2 g
ANJINI DOMAČI ŠTRUKLJI - SLANI MIKS
Paket mešanih slanih Anjinih domačih štrukljev vsebuje 2-3 kosa vsakega okusa iz ponudbe slanih štrukljev:
-
Ajdovi štruklji z jurčki in s tartufi
-
Pirini slani štruklji
-
Klasični slani štruklji
-
Drobnjakovi štruklji
-
Špinačni štruklji
-
Čebulni štruklji iz prosene in pirine moke
-
Veganski štruklji s čičeriko in špinačo
Štruklji so pripravljeni ročno iz slovenskih domačih sestavin in so sveže zamrznjeni. Po odtajanju jih hranite v hladilniku do 7 dni pri 8°C. Odtajanih štrukljev ne zamrzujte ponovno! Paket vsebuje 800 g štrukljev, oziroma 16-18 kosov, ki so med seboj ločeni in jih lahko pripravite posamezno.
Lahko vsebujejo oreške, sojo, sezamova semena in gorčico.
*Slika je simbolična.
NAČIN PRIPRAVE Štruklji so že kuhani, potrebno jih je samo pogreti. To lahko storite: - v mikrovalovni pečici (2-4 minute) - na vodni pari (10-15 minut) - v pečici (na 150°C 10-15 minut) - v ponvici (3-5 minut). ANJIN NASVET: "Pri pogrevanju štruklje vedno pokrijte, da se ne izsušijo."
SESTAVINE: skuta 40%m.m. 41%, pšenična bela moka tip 500, jajca, voda, kisla smetana, nejod. sol, pirina polnozrnata moka, špinača, čičerika, sončnično olje, ajdova moka, prosena moka, pražena čebula (čebula, rastlinsko olje, pšenična moka, nejod. jed. sol), zrnasti česen, jurčki, drobnjak, peteršilj, tartufata (gobe šampinjoni 55%, olive 17%, sončnično olje, ekstra deviško oljčno olje, črni poletni tartuf 4%, kapre, aroma, peteršilj, česen), muškatni orešček, olivno olje belega tartufa.
POVPREČNA HRANILNA VREDNOST (800 g): Energijska vrednost: 1799 kcal Maščobe: 67,1 g Od tega nasičene maščobe: 32,7 g Ogljikovi hidrati: 180,5 g Od tega sladkorji: 61,1 g Beljakovine: 97 g Sol: 2 g
POVPREČNA HRANILNA VREDNOST (100 g): Energijska vrednost: 245 kcal Maščobe: 8,4 g Od tega nasičene maščobe: 4,1 g Ogljikovi hidrati: 22,6 g Od tega sladkorji: 7,6 g Beljakovine: 12,1 g Sol: 0,2 g
ANJINI DOMAČI ŠTRUKLJI - SLADKI
Posladkajte se s klasičnimi skutinimi štruklji! Tradicionalne okuse povzdigne skrivna sestavina, vanilin sladkor, piko na i pa jim lahko dodate še sami. Oblijte jih z medom, sadnim prelivom ali s čokolado, zabelite jih z drobtinami ali pa jih posipajte s cimetom.
Štruklji so pripravljeni ročno iz slovenskih domačih sestavin in so sveže zamrznjeni. Po odtajanju jih hranite v hladilniku do 7 dni pri 8°C. Odtajanih štrukljev ne zamrzujte ponovno! Paket vsebuje 800 g štrukljev, oziroma 16-18 kosov, ki so med seboj ločeni in jih lahko pripravite posamezno.
Lahko vsebujejo oreške, sojo, sezamova semena in gorčico.
*Slika je simbolična.
NAČIN PRIPRAVE Štruklji so že kuhani, potrebno jih je samo pogreti. To lahko storite: - v mikrovalovni pečici (2-4 minute) - na vodni pari (10-15 minut) - v pečici (na 150°C 10-15 minut) - v ponvici (3-5 minut). ANJIN NASVET: "Pri pogrevanju štruklje vedno pokrijte, da se ne izsušijo."
SESTAVINE: polnomastna skuta 40% m.m., 44%, pšenična bela moka TIP 500, jajca, voda, sladkor, kisla smetana, sončnično olje, vanilin sladkor, nejod. sol.
POVPREČNA HRANILNA VREDNOST (800 g): Energijska vrednost: 1832 kcal Maščobe: 61,4 g Od tega nasičene maščobe: 25 g Ogljikovi hidrati: 175,6 g Od tega sladkorji: 19,2 g Beljakovine: 89,1 g Sol: 4,5 g
POVPREČNA HRANILNA VREDNOST (100 g): Energijska vrednost: 229 kcal Maš čobe: 7,7 g Od tega nasičene maščobe: 3,1 g Ogljikovi hidrati: 23 g Od tega sladkorji: 2,3 g Beljakovine: 11,1 g Sol: 0,6 g
Pirini sladki štruklji razveseljujejo vse, ki slabo tolerirajo gluten. Pšenično moko je zamenjala pirina, ki sicer vsebuje nekaj glutena, zato je po okusu malenkost sladka, a vseeno vsebuje precej manj kalorij kot navadna bela moka.
Pirini štruklji so lažje prebavljivi, hkrati pa se ponašajo z večjo vsebnostjo vitamina B in vitamina E, magnezija, cinka in bakra. Zabelite jih lahko z drobtinami iz pirinega kruha, jim dodate med in cimet, ali pa se prepustite vaši domišliji.
Štruklji so pripravljeni ročno iz slovenskih domačih sestavin in so sveže zamrznjeni. Po odtajanju jih hranite v hladilniku do 7 dni pri 8°C. Odtajanih štrukljev ne zamrzujte ponovno! Paket vsebuje 800 g štrukljev, oziroma 16-18 kosov, ki so med seboj ločeni in jih lahko pripravite posamezno.
Lahko vsebujejo oreščke, sojo, sezamova semena in gorčico.
*Slika je simbolična.
NAČIN PRIPRAVE Štruklji so že kuhani, potrebno jih je samo pogreti. To lahko storite: - v mikrovalovni pečici (2-4 minute) - na vodni pari (10-15 minut) - v pečici (na 150°C 10-15 minut) - v ponvici (3-5 minut). ANJIN NASVET: "Pri pogrevanju štruklje vedno pokrijte, da se ne izsušijo."
SESTAVINE: polnomastna skuta 40% m.m. 44%, jajca, pirina polnozrnata moka 20%, jajca, voda, sladkor, kisla smetana, sončnično olje, vanilin sladkor, nejod. sol.
POVPREČNA HRANILNA VREDNOST (800 g): Energijska vrednost: 1765 kcal Maščobe: 69,8 g Od tega nasičene maščobe: 32,9 g Ogljikovi hidrati: 171,1 g Od tega sladkorji: 62 g Beljakovine: 102 g Sol: 2 g
POVPREČNA HRANILNA VREDNOST (100 g): Energijska vrednost: 202,7 kcal Maščobe: 8,7 g Od tega nasičene maščobe: 4,1 g Ogljikovi hidrati: 21,4 g Od tega sladkorji: 7,7 g Beljakovine: 12,7 g Sol: 0,2 g
Borovničevi štruklji so najnovejša božanska pridobitev za našo sladko ekipo! Testo je klasično, narejeno je iz pšenične moke, nadevu iz skute pa so dodane borovnice v kar dveh oblikah. Večji del borovničevega okusa pride iz borovničevega sadnega pripravka, dodane pa so še sveže borovnice. Verjetno se bodo pogosto znašli na meniju za sladico, lahko so pa tudi večerja, ki bo razveselila vse družinske člane.
Štruklji so pripravljeni ročno iz slovenskih domačih sestavin in so sveže zamrznjeni. Po odtajanju jih hranite v hladilniku do 7 dni pri 8°C. Odtajanih štrukljev ne zamrzujte ponovno! Paket vsebuje 800 g štrukljev, oziroma 16-18 kosov, ki so med seboj ločeni in jih lahko pripravite posamezno.
Lahko vsebujejo oreške, sojo, sezamova semena in gorčico.
*Slika je simbolična.
NAČIN PRIPRAVE Štruklji so že kuhani, potrebno jih je samo pogreti. To lahko storite: - v mikrovalovni pečici (2-4 minute) - na vodni pari (10-15 minut) - v pečici (na 150°C 10-15 minut) - v ponvici (3-5 minut). ANJIN NASVET: "Pri pogrevanju štruklje vedno pokrijte, da se ne izsušijo."
SESTAVINE: polnomastna skuta 40% m.m. 40%, pšenična bela moka TIP 500, borovničeva baza 12% (saharoza, borovnice 35 %, voda, stabilizatorja (koruzni škrob, pektin) aroma, sredstvo za uravnavanje kislosti (citronska kislina), barvilo (antocianin)), jajca, voda, gozdne borovnice 5%, kisla smetana, sončnično olje, sladkor, vanilin sladkor, nejod. sol, limonina lupinica
POVPREČNA HRANILNA VREDNOST (800 g): Energijska vrednost: 1696 kcal Maščobe: 57,4 g Od tega nasičene maščobe: 28,2 g Ogljikovi hidrati: 192,3 g Od tega sladkorji: 77,5 g Beljakovine: 83,3 g Sol: 1,7 g
POVPREČNA HRANILNA VREDNOST (100 g): Energijska vrednost: 212 kcal Maščobe: 7,2 g Od tega nasičene maščobe: 3,5 g Ogljikovi hidrati: 24 g Od tega sladkorji: 9,7 g Beljakovine: 10,4 g Sol: 0,2 g
Čokolada in malina je nebeška kombinacija! Čokoholiki se bodo strinjali, da je sladko čokolado s kiselkasto malino težko prekositi, sploh če ji dodate še kepico vanilijevega sladoleda, sladke smetane ali med s cimetom. Za sladico se vedno najde prostor, za takšno pa se ga pusti namenoma.
Štruklji so pripravljeni ročno iz slovenskih domačih sestavin in so sveže zamrznjeni. Po odtajanju jih hranite v hladilniku do 7 dni pri 8°C. Odtajanih štrukljev ne zamrzujte ponovno! Paket vsebuje 800 g štrukljev, oziroma 16-18 kosov, ki so med seboj ločeni in jih lahko pripravite posamezno.
Lahko vsebujejo oreške, sojo, sezamova semena in gorčico.
*Slika je simbolična.
NAČIN PRIPRAVE Štruklji so že kuhani, potrebno jih je samo pogreti. To lahko storite: - v mikrovalovni pečici (2-4 minute) - na vodni pari (10-15 minut) - v pečici (na 150°C 10-15 minut) - v ponvici (3-5 minut). ANJIN NASVET: "Pri pogrevanju štruklje vedno pokrijte, da se ne izsušijo."
SESTAVINE: polnomastna skuta 40% m.m. 33%, pšenična bela moka TIP 500, voda, jajca, malinina baza 8% (sestavine: saharoza, voda, malinin pire iz koncentrata 13,9%, živila, ki dajejo barvo: rastlinski koncentrat (korenček), stabilizator: pektin, naravna aroma), kisla smetana, sladkor, pšenični zdrob, sončnično olje, vanilin sladkor, manj masten kakavov prah, čokolada v prahu, nejod. sol.
POVPREČNA HRANILNA VREDNOST (800 g): Energijska vrednost: 1806 kcal Maščobe: 57,1 g Od tega nasičene maščobe: 26,3 g Ogljikovi hidrati: 225,4 g Od tega sladkorji: 72,5 g Beljakovine: 83 g Sol: 1,8 g
POVPREČNA HRANILNA VREDNOST (100 g): Energijska vrednost: 226 kcal Maščobe: 7,1 g Od tega nasičene maščobe: 3,3 g Ogljikovi hidrati: 28,2 g Od tega sladkorji: 9,1 g Beljakovine: 10,4 g Sol: 0,2 g
Prijeten sladek okus ajde po oreščkih dodatno poudarijo orehi, vse skupaj pa popestrita še ščepec cimeta. Domače okuse poveže skuta, po želji pa jih zabelite z drobtinami in jim po okusu dodajte še cimeta.
Štruklji so pripravljeni ročno iz slovenskih domačih sestavin in so sveže zamrznjeni. Po odtajanju jih hranite v hladilniku do 7 dni pri 8°C. Odtajanih štrukljev ne zamrzujte ponovno! Paket vsebuje 800 g štrukljev, oziroma 16-18 kosov, ki so med seboj ločeni in jih lahko pripravite posamezno.
Lahko vsebujejo oreške, sojo, sezamova semena in gorčico. V izdelku so lahko prisotni trdi delci orehove lupine.
*Slika je simbolična.
NAČIN PRIPRAVE Štruklji so že kuhani, potrebno jih je samo pogreti. To lahko storite: - v mikrovalovni pečici (2-4 minute) - na vodni pari (10-15 minut) - v pečici (na 150°C 10-15 minut) - v ponvici (3-5 minut). ANJIN NASVET: "Pri pogrevanju štruklje vedno pokrijte, da se ne izsušijo."
SESTAVINE: polnomastna skuta 40% m.m. 40%, bela pšenična moka TIP 500, jajca, voda, ajdova moka 5%, sladkor, orehi 4%, kisla smetana, sončnično olje, vanilin sladkor, nejod. sol, cimet. Lahko vsebujejo oreške, sojo, sezamova semena in gorčico. V izdelku so lahko prisotni trdi delci orehove lupine.
POVPREČNA HRANILNA VREDNOST (800 g): Energijska vrednost: 1765 kcal Maščobe: 69,8 g Od tega nasičene maščobe: 32,9 g Ogljikovi hidrati: 171,1 g Od tega sladkorji: 62 g Beljakovine: 102 g Sol: 2 g
POVPREČNA HRANILNA VREDNOST (100 g): Energijska vrednost: 220,7 kcal Maščobe: 8,7 g Od tega nasičene maščobe: 4,1 g Ogljikovi hidrati: 21,4 g Od tega sladkorji: 7,7 g Beljakovine: 12,7 g Sol: 0,2 g
ANJINI DOMAČI ŠTRUKLJI - SLANI
Najbolj klasični štruklji - takšni, kot jih poznamo vsi, so tisti s skuto. Zaradi svojega preprostega okusa so kot belo platno, pripravljeni, da jih obarvate s svojimi najljubšimi prilogami. Primerni so za dodatek k tradicionalnim domačim jedem, lahko pa jih pripravite tudi za glavno jed in celo sladico. Zabelite jih z drobtinami prepražinimi na maslu ali jih oblijte z medom ter posipajte z malo cimeta.
Štruklji so pripravljeni ročno iz slovenskih domačih sestavin in so sveže zamrznjeni. Po odtajanju jih hranite v hladilniku do 7 dni pri 8°C. Odtajanih štrukljev ne zamrzujte ponovno! Paket vsebuje 800 g štrukljev, oziroma 14-16 kosov, ki so med seboj ločeni in jih lahko pripravite posamezno.
Lahko vsebujejo oreške, sojo, sezamova semena in gorčico.
*Slika je simbolična.
NAČIN PRIPRAVE Štruklji so že kuhani, potrebno jih je samo pogreti. To lahko storite: - v mikrovalovni pečici (2-4 minute) - na vodni pari (10-15 minut) - v pečici (na 150°C 10-15 minut) - v ponvici (3-5 minut). ANJIN NASVET: "Pri pogrevanju štruklje vedno pokrijte, da se ne izsušijo."
SESTAVINE: polnomastna skuta 40% m.m. 47%, pšenična bela moka TIP 500, jajca, voda, kisla smetana, sončnično olje, nejod. sol. Lahko vsebujejo oreške, sojo, sezamova semena in gorčico.
POVPREČNA HRANILNA VREDNOST (800 g): Energijska vrednost: 1714 kcal Maščobe: 71,1 g Od tega nasičene maščobe: 34,6 g Ogljikovi hidrati: 141,9 g Od tega sladkorji: 15,2 g Beljakovine: 102,9 g Sol: 3,2 g
POVPREČNA HRANILNA VREDNOST (100 g): Energijska vrednost: 214 kcal Maščobe: 8,9 g Od tega nasičene maščobe: 4,3 g Ogljikovi hidrati: 17,7 g Od tega sladkorji: 1,9 g Beljakovine: 12,9 g Sol: 0,4 g
Alternativa klasičnim slanim štrukljem, so pirini. Namesto pšenične moke uporabim lažje prebavljivo pirino, ki vsebuje tudi več vitamina B in E, magnezija, cinka in bakra. Tako kot klasične slane, se zabeljeni z drobtinami odlično odrežejo kot priloga tradicionalnim slovenskim jedem, lahko pa jim dodate tudi kakšno omako po svojem okusu in jih spremenite v izvrstno samostojno jed.
Štruklji so pripravljeni ročno iz slovenskih domačih sestavin in so sveže zamrznjeni. Po odtajanju jih hranite v hladilniku do 7 dni pri 8°C. Odtajanih štrukljev ne zamrzujte ponovno! Paket vsebuje 800 g štrukljev, oziroma 16-18 kosov, ki so med seboj ločeni in jih lahko pripravite posamezno.
Lahko vsebujejo oreške, sojo, sezamova semena in gorčico.
*Slika je simbolična.
NAČIN PRIPRAVE Štruklji so že kuhani, potrebno jih je samo pogreti. To lahko storite: - v mikrovalovni pečici (2-4 minute) - na vodni pari (10-15 minut) - v pečici (na 150°C 10-15 minut) - v ponvici (3-5 minut). ANJIN NASVET: "Pri pogrevanju štruklje vedno pokrijte, da se ne izsušijo."
SESTAVINE: polnomastna skuta 40% m.m. 47%, pirina polnozrnata moka 21%, jajca, voda, kisla smetana, sončnično olje, nejod. sol.
POVPREČNA HRANILNA VREDNOST (800 g): Energijska vrednost: 1674 kcal Maščobe: 74 g Od tega nasičene maščobe: 35 g Ogljikovi hidrati: 131,7 g Od tega sladkorji: 16 g Beljakovine: 108 g Sol: 3,2 g
POVPREČNA HRANILNA VREDNOST (100 g): Energijska vrednost: 209 kcal Maščobe: 9,2 g Od tega nasičene maščobe: 4,4 g Ogljikovi hidrati: 16,5 g Od tega sladkorji: 2 g Beljakovine: 13,5 g Sol: 0,4 g
Pehtranovi štruklji so takoj za klasiko. Blag okus pehtrana je ravno toliko poseben, da ga ne moreš zgrešiti in ravno to jih dela posebne. Pripravite jih lahko enako kot klasične, so vsestranska priloga, kot tudi posladek. Tudi tukaj so skoraj obvezne drobtine pražene na maslu, za sladkosnede pa domači med in ščepec cimeta.
Štruklji so pripravljeni ročno iz slovenskih domačih sestavin in so sveže zamrznjeni. Po odtajanju jih hranite v hladilniku do 7 dni pri 8°C. Odtajanih štrukljev ne zamrzujte ponovno! Paket vsebuje 800 g štrukljev, oziroma 16-18 kosov, ki so med seboj ločeni in jih lahko pripravite posamezno.
Lahko vsebujejo oreške, sojo, sezamova semena in gorčico.
*Slika je simbolična.
NAČIN PRIPRAVE Štruklji so že kuhani, potrebno jih je samo pogreti. To lahko storite: - v mikrovalovni pečici (2-4 minute) - na vodni pari (10-15 minut) - v pečici (na 150°C 10-15 minut) - v ponvici (3-5 minut). ANJIN NASVET: "Pri pogrevanju štruklje vedno pokrijte, da se ne izsušijo."
SESTAVINE: polnomastna skuta 40% m.m. 44%, pšenična bela moka TIP 500, jajca, voda, sladkor, kisla smetana, sončnično olje, vanilin sladkor, suhi pehtran 0,2%, nejod. sol. *Vsi izdelki lahko vsebujejo oreške, sojo, sezamova semena in gorčico v sledeh.
POVPREČNA HRANILNA VREDNOST (800 g): Energijska vrednost: 1805 kcal Maščobe: 67 g Od tega nasičene maščobe: 32,6 g Ogljikovi hidrati: 181,1 g Od tega sladkorji: 61,8 g Beljakovine: 97,2 g Sol: 2 g
POVPREČNA HRANILNA VREDNOST (100 g): Energijska vrednost: 227 kcal Maščobe: 8,4 g Od tega nasičene maščobe: 4,41 g Ogljikovi hidrati: 22,6 g Od tega sladkorji: 7,7 g Beljakovine: 12,2 g Sol: 0,2 g
Testo za veganske štruklje je narejeno iz pirine moke, nadev pa sestavljata čičerika, ki jo skuham sama, in špinača z dodatkom pražene čebule, česna, soli in muškatnega oreščka. Priloga ali samostojna jed? Oboje! Dodajte jim drobtine, prepražene na kokosovem maslu ali domačem prečiščenem maslu ghee.
Štruklji so pripravljeni ročno iz slovenskih domačih sestavin in so sveže zamrznjeni. Po odtajanju jih hranite v hladilniku do 7 dni pri 8°C. Odtajanih štrukljev ne zamrzujte ponovno! Paket vsebuje 800 g štrukljev, oziroma 16-18 kosov, ki so med seboj ločeni in jih lahko pripravite posamezno. Štruklji so že kuhani, potrebno jih je samo pogreti.
Lahko vsebujejo oreške, sojo, sezamova semena in gorčico.
*Slika je simbolična.
NAČIN PRIPRAVE Štruklji so že kuhani, potrebno jih je samo pogreti. To lahko storite: - v mikrovalovni pečici (2-4 minute) - na vodni pari (10-15 minut) - v pečici (na 150°C 10-15 minut) - v ponvici (3-5 minut). ANJIN NASVET: "Pri pogrevanju štruklje vedno pokrijte, da se ne izsušijo."
SESTAVINE: pirina polnozrnata moka 37%, suha čičerika 23%, voda, špinača, pražena čebula (sestavine; čebula, rastlinsko olje (nehidrogenizirano palmovo olje), pšenična moka, nejodirana jedilna sol), sončnično olje, nejod. sol, zrnati česen, muškatni orešček. *Vsi izdelki lahko vsebujejo oreške, sojo, sezamova semena in gorčico v sledeh.
POVPREČNA HRANILNA VREDNOST (800 g): Energijska vrednost: 2106 cal Maščobe: 45,7 g Od tega nasičene maščobe: 7,3 g Ogljikovi hidrati: 357,9 g Od tega sladkorji: 38,7 g Beljakovine: 82,9 g Sol: 5,7 g
POVPREČNA HRANILNA VREDNOST (100 g): Energijska vrednost: 263 kcal Maščobe: 5,7 g Od tega nasičene maščobe: 0,9 g Ogljikovi hidrati: 44,7 g Od tega sladkorji: 4,8 g Beljakovine: 10,4 g Sol: 0,7 g
Anja je pripravila nov, atraktiven okus njenih legendarnih štrukljev. A te so res nekaj posebnega. Tokrat je v nadev dodala dve posebni sestavini: jurčki in tartufi. Takšne kombinacije okusov ne boste našli v nobenih drugih štrukljih, zato so kot nalašč za praznično mizo.
Servirajte jih poleg dobrega kosa mesa, lahko pa jih postrežete kot glavno jed in jih obogatite s smetanovo, sirovo omako, ali omako z dodatkom vina ali konjaka. Štruklji ne vsebujejo pšenične moke, ampak so narjeni iz ajdove in polnozrnate pirine.
Paket vsebuje 800 g štrukljev, oziroma 16-18 kosov, ki so med seboj ločeni in jih lahko pripravite posamezno. Štruklji so že kuhani, potrebno jih je samo pogreti. Odtajanih štrukljev ne zamrzujte ponovno.
Lahko vsebujejo oreške, sojo, sezamova semena in gorčico.
*Slika je simbolična.
NAČIN PRIPRAVE Štruklji so že kuhani, potrebno jih je samo pogreti. To lahko storite: - v mikrovalovni pečici (2-4 minute) - na vodni pari (10-15 minut) - v pečici (na 150°C 10-15 minut) - v ponvici (3-5 minut). ANJIN NASVET: "Pri pogrevanju štruklje vedno pokrijte, da se ne izsušijo."
SESTAVINE: polnomastna skuta 40% m.m. 41%, pirina polnozrnata moka, jajca, voda, jurčki 8,3%, ajdova moka, kisla smetana, sončnično olje, pražena čebula (čebula, rastlinsko olje, pšenična moka, nejod. jed. sol), tartufata 0,8% (gobe šampinjoni 55%, olive 17%, sončnično olje, ekstra deviško oljčno olje, črni poletni tartuf 4%, kapre, aroma, peteršil, česen), nejod. sol, zrnati česen, suhi peteršilj, oljčno olje z okusom belih tartufov 0,03%.
POVPREČNA HRANILNA VREDNOST (800 g): Energijska vrednost: 3102 cal Maščobe: 69 g Od tega nasičene maščobe: 27 g Ogljikovi hidrati: 161 g Od tega sladkorji: 21 g Beljakovine: 89 g Sol: 4,1 g
POVPREČNA HRANILNA VREDNOST (100 g): Energijska vrednost: 388 kcal Maščobe: 8,6 g Od tega nasičene maščobe: 3,4 g Ogljikovi hidrati: 20,1 g Od tega sladkorji: 2,6 g Beljakovine: 11,1 g Sol: 0,5 g